Sušené droždie Bio 7g  Biovegan

 
 
 
Zdravé potraviny > Všetko na pečenie > Prísady na pečenie > Sušené droždie Bio 7g  Biovegan
 

Prísady na pečenie

Sušené droždie Bio 7g  Biovegan
zväčšiť obrázok
BioNedostupné

Sušené droždie Bio 7g  Biovegan

Vegan, na pečenie, varenie. Bez gluténu, s vysokým obsahom vlákniny 22g na 100g.
Značka: Biovegan
Kód produktu:01524
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: Dočasne vypredané
Vaša cena: 0,96 €

Bio SUŠENÉ DROŽDIE 7g  Biovegan

Vegan, na pečenie, varenie. Bez gluténu, s vysokým obsahom vlákniny 22g na 100g.
Zloženie: sušené droždie* (sušené kvasnice*). 
*z kontrolovaného biologického poľnohospodárstva 
Energetická hodnota na 100g: 1452 kJ / 346 kcal
Výživová hodnota na 100g: Tuk 6g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,3g, Sacharidy 26g, z toho cukor 0,8g, Bielkoviny 36g, Vláknina 22g, soľ 0,38g. 
Min. trvanlivosť: na obale. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Alergény: Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a orechov. Krajina pôvodu: Nemecko Hmotnosť:7g
www.bio-obchodik.sk
Sušené droždie je výborný pomocník v kuchyni - ochutí a zvýrazní chuť jedla. Jedná sa o prirodzene bezlepkovú potravinu pripomínajúcu chuťou i vôňou parmezán. Výborne dochucuje nátierky, omáčky, rizoto, pesto ...
Zloženie: Kvasinky * kultivované na báze obilnín.* z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva EÚ
Bez emulgátorov.
Sušené droždie sa vyrába na substráte bohatom na cukry - môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcuj 40 ° C, aby sa droždie deaktivovalo.
Návod na prípravu: Slúži na dochucovanie pokrmov a nátierok, pečenie chleba a iných jedál.
Tipy na použitie droždia:
Karbonátky:
pridajte 2 lyžice (alebo viac, podľa chuti) k svojmu obľúbenému receptu
Drožďová nátierka:
zmiešajte droždie s umixovaným údeným tofu a trochou olivového oleja, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a sušené alebo čerstvé bylinky
Vajíčková nátierka:
orestujte nakrájanú cibuľu na 2 lyžiciach olivového oleja, pridajte 3-4 vajíčka a premiešajte, dochuťte 2 lyžicami lahôdkového droždia, soľou, korením a bylinkami
Bazalkové pesto:
rozmixujte: 30 g bazalky, 30 g píniových orieškov, 20 g lahôdkového droždia, 80 ml olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu citrónovej šťavy a 1 lyžičku soli (nebojte sa experimentovať a vyskúšajte rôzne druhy byliniek a orieškov - napríklad hladkolistú petržlenovú vňať s kešu orieškami)

Niekto droždie vyraďuje z jedálnička kvôli obsahu glutamanu sodného. Ako to s ním naozaj je?
- glutamát sa bežne vyskytuje v ľudskom tele a je mimo iného dôležitý pre správne fungovanie mozgu
ide o kyselinu glutamovú, jednu z bežných aminokyselín, ktorú nájdete vo všetkých bielkovinách
- bielkoviny v obilninách obsahujú okolo 40% kyseliny glutámovej
- ak je kyselina glutámová viazaná v bielkovine, chuťovo sa nijako neprejavuje, nemôžeme ju cítiť
chuťové vnemy vyvolá len vtedy, keď je kyselina glutámová voľná, teda uvoľnená z bielkoviny
- voľnú kyselinu glutamovú nájdete napr .:
-v zrelých paradajkách
-v zrejúcich potravinách ako je parmezán
-vo fermentovaných potravinách - tempeh, miso pasta, shoyu, tamari
-v bielkovinových hydrolyzátoch - napr. pri príprave drožďového extraktu, v biobujónoch
-v izolovanom glutamane - vyrába sa vo forme soli kyseliny glutámovej, teda ako glutamát sodný, vzniká zložitými procesmi fermentáciou z kukurice, repy a pod., ide o biely prášok využívaný ako intenzívnz zvýrazňovač chuti
- pre organizmus nie je dôležité, či sa do tela dostane kyselina glutámová viazaná v bielkovine alebo voľná
- dôležité je neprijímať izolovaný glutamát (glutamát sodný), ktorý je oddelený od ostatných zložiek, s ktorými sa v bielkovinách bežne vyskytuje
PRIDANÝ glutaman sodný JE V biopotravinách PRÍSNE ZAKÁZANÝ
Skladovanie: Skladujte v chlade a suchu.