Špaldové krúpy veľké 500g Kroner

 
 
 
Zdravé potraviny > Špaldové krúpy veľké 500g Kroner
 

Zdravé potraviny

Špaldové krúpy veľké 500g Kroner
zväčšiť obrázok
BioNedostupné

Špaldové krúpy veľké 500g Kroner

Vhodné do polievok, fašírok, do mäsových a zeleninových zmesí alebo ako príloha.
Značka: Iná
Kód produktu:03882
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: Dočasne vypredané
Vaša cena: 1,86 €

Krúpy špaldové veľké 500g Kroner
Špaldové krúpy nazývané aj KERNOTTO (veľké krúpy) sú lúpané a obrúsené zrná špaldy. Špalda obsahuje vysoký podiel bielkovín a významných minerálov ako sú draslík, horčík, zinok, vápnik a fosfor. Obsahuje aj vitamíny skupiny B. Spolu prispievajú k udržaniu zdravých zubov, kostí, vlasov, k správnej syntéze bielkovín, k správnemu fungovaniu imunitného systému, nervového systému, svalov a dodávajú potrebnú energiu. Zloženie : lúpané špaldové zrno.
Spôsob použitia: Kernotto je vhodné do polievok, fašírok, do mäsových a zeleninových zmesí alebo ako príloha.Pred ich samotnou prípravou nie je nutné zdĺhavé namáčanie. Samotná doba varenia je oveľa rýchlejšia, približne ako klasická ryža. Vďaka jej šetrnému lúpaniu a mletiu, si zachováva vysokú nutričnú hodnotu.
Kernotto je ideálnou náhradou bielej ryže, hodí sa aj do šalátov či polievok, na prípravu fašírok, zeleninového hamburgeru, rizota a podobne. Zrná sú vďaka vysokému obsahu vlákniny dobre stráviteľné, nadýchané a majú orieškovú príchuť. Vzhľadovo nápadne pripomínajú jačmenné krúpy, avšak chuťovo sú tieto zrná oveľa viac výraznejšie a lahodnejšie.
Návod na prípravu: Kernotto prepláchnite pod tečúcou vodou, vložte do hrnca, zalejte studenou vodou v pomere 1:2, osoľte, pridajte kvapku oleja a varte pod pokrievkou bez miešania. 20-30 minút varte pre chrumkavé zrno, 50 minút pre mäkké zrno (vhodné do nátierok).
 kladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 75%. Hmotnosť: 500g
Alergény: obsahuje lepok.