Puding čokoládový bez lepku 40g BIO Amylon

 
 
 
Zdravé potraviny > Všetko na pečenie > Pudingy > Puding čokoládový bez lepku 40g BIO Amylon
 

Pudingy

Puding čokoládový bez lepku 40g BIO Amylon

Klasika pre staré recepty.
Značka: Amylon
Kód produktu:08123
Dodacia lehota
Na sklade: 925
Dodacia lehota: Skladom na predajni
Vaša cena: 1,20 €

Puding čokoládový bezlepkový 40 g BIO Amylon
Kvalitný čokoládový puding v biokvalite vhodný aj pre bezlepkovú diétu. Výborne chutí horúci aj studený. Veľmi variabilný pomocník v kuchyni pri príprave originálnych dezertov. Vyrobený českou firmou so storočnou tradíciou.
Puding sa vyrába z kukuričného škrobu, je teda bezlepkový. 
Zloženie: kukuričný škrob *, odtučnený kakaový prášok * (20%). Môže obsahovať stopy vajec a mlieka. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva EÚ / Mimo EÚ. Skladujte v suchu.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 290 kJ / 69 kcal
Tuky: 1,5g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 17 g
z toho cukry: 10,8g
Bielkoviny: 3,2 g
Soľ: 0,09 g

Tipy na použitie:
domáci termix - klasicky pripravíme horúci puding a ešte za tepla vmiešame 250 g mäkkého biotvarohu, potom necháme vychladnúť
pečenie - horúci puding možno naliať na surové cesto vyliate na pekáči, môžete pridať ovocie, čokoládu či orechy podľa ľubovôle a následne zapiecť
studené dezerty - vychladnutý puding ozdobený ovocím bude krásne vyzerať napríklad v elegantných pohárikoch, dekorujte ešte šľahačkou, strúhanou čokoládou alebo drvenými orechmi
náplne, krémy - vychladnutý puding pripravený s menším množstvom mlieka výborne poslúži ako krém do torty alebo ako náplň do šišiek, venčekov a ďalších dezertov

Návod na prípravu:
Z odmeraného 0,5 l mlieka oddeľte asi 2/3 do varnej nádoby. Pridajte 2 lyžice cukru (cca 40 g) a ohrejte. Do zvyšku mlieka vsypte obsah vrecka. Dobre rozmiešanú zmes nalejte do ohriateho mlieka (cca 60 °C) a za stáleho miešania varte asi 2 minúty.
Tiež máte u pudingu pri jeho príprave problém so žmolkami a s pripaľovaním mlieka? Pripravte si ho v domácej pekárni alebo v mikrovlnke. Menšiu časť mlieka si dajte bokom a rozmiešajte v ňom pudingový prášok, zvyšok mlieka dajte do nádoby na pečenie a pridajte cukor podľa chuti. Rozmiešanú zmes s pudingom vlejte do nádoby a v domácej pekárni nastavte program Džem. V pekárni nechajte miešať asi 15 minút, v mikrovlnke stačí cca 5 minút. Táto príprava síce zaberie viac času, docielite ale väčšu jemnosť pudingu.

Firma Amylon má svoje korene až v 19. storočí, oficiálne založená bola v roku 1912. Jedná sa o tradičného českého výrobcu, ktorý na trh postupom času uviedol aj biovýrobky. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.