Kypriaci prášok do pečiva bezlepkový 12 g BIO Amylon - Bio-obchodik.sk

 
 
 
Zdravé potraviny > Všetko na pečenie > Prísady na pečenie > Kypriaci prášok do pečiva bezlepkový 12g BIO Amylon
 

Prísady na pečenie

Kypriaci prášok do pečiva bezlepkový 12g BIO Amylon

Na prípravu báboviek, mufinov, sušienok...
Značka: Amylon
Kód produktu:07880
Dodacia lehota
Na sklade: 989
Dodacia lehota: 3-8 pracovných dní
Vaša cena: 0,30 €

Kypriaci prášok do pečiva bezlepkový 12 g BIO Amylon
Výborný pomocník pri pečení, vaše cesto bude odľahčené a nadýchané. Pomôže vám pripraviť skvelé bábovky, muffiny alebo sušienky. Prášok do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda.
Návod na prípravu:
Na prípravu treného, ​​krehkého a piškótového cesta, perníku, palaciniek a pod. Cesto spracovávame rýchlo, aby prášok pôsobil až po vložení do rúry. Na 0,5 kg múky: cesto trené - celý sáčok, cesto krehké - 2/3 obsahu vrecka, cestá knedlíkové - 1/3 obsahu vrecka.
Zloženie:
Kukuričný škrob *, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné. Môže obsahovať stopy mlieka a vajec. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte v suchu.
Tipy:
Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku.
Kyprí o niečo menej. Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy bikarbóny.
Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčný prášok.
Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme. Dá sa to docieliť dvomi spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad).

Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku:
bežný kypriaci prášok
- kyslou zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov)
kypriaci prášok bez fosfátov
- kyslou zložkou je vínny kameň (vínan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch
- zásaditou zložkou je jedlá sóda
- ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite

Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 705 kJ / 166 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 41,0 g
z toho cukry: 0,0 g
Bielkoviny: 0,1 g
Soľ: 15,4 g