Cukor Škoricový 20g BIO Amylon

 
 
 
 

Prísady na pečenie

Cukor Škoricový 20g BIO Amylon

Obdobné použitie ako so strúhanou citrónovou kôrou.
Značka: Amylon
Kód produktu:07758
Dodacia lehota
Na sklade: 947
Dodacia lehota: Skladom na predajni
Vaša cena: 0,45 €

Citrónový Cukor 20 g BIO Amylon
Obdobné použitie ako so strúhanou citrónovou kôrou.
Bio citrónový cukor slúži ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, trených a piškótových ciest. Pridáva sa do krémov, tvarohov, zmrzlín a koktailov. 
Zloženie: Cukor trstinový*, citrónová kôra mletá* 2,5%, citrónová aróma. Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte v suchu.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 464 kJ / 344 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 98,2 g
z toho cukry: 96,2 g
Bielkoviny: 0,2 g
Soľ: 0,1 g
Tipy a recepty na použitie BIO citrónového cukru:
pečenie - citrónovým cukrom ozvláštnite svoje klasické múčniky
krémy - aj studené dezerty môžete prevoňať citrónom
zmrzlina - citrónovú zmrzlinu chuťovo zvýrazníte citrónovým cukrom
nápoje - citrónový cukor prinesie novú chuť do horúceho čaju aj do chladivého kokteilu

Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio citrónový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného. Jeho hlavnou zložkou je trstinový cukor, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy. 

Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. V steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen. Zo začiatku sa jednalo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až s dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona bol vytlačený cukrom repným, dnes sa do našich kuchýň zase vracia.

Tento citrónový cukor je jedným z BIO rady produktov od spoločnosti Amylon. Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.