Omáčky, ocot
Ajvar jemne pálivý 290g NATURETA
AJVAR jemne pálivý 290g NATURETA
Bez konzervačných látok. S nízkym obsahom nasýtených tukov.
Ajvar je zeleninová pasta, ktorá sa pripravuje hlavne z červených paprík s baklažánom a cesnakom. Pôvodom je zo srbskej kuchyne.
Ajvar pochádza zo srbskej kuchyne a preto bol dlho známy ako "srbský šalát" alebo "srbský zeleninový kaviár".
Je ideálny ako príloha k jedlám a dnes je populárny hlavne na Balkáne. Podľa množstva kapsaicínu v paprikách a množstvo pridaných chilli papričiek,
môže byť sladký, pikantný alebo veľmi pálivý. Ajvar sa môže konzumovať ako nátierka na chlieb, príloha k mäsu alebo k šalátom.
Zloženie: paprika 80%, baklažán 6%, jedlý slnečnicový olej, cukor, jedlá soľ, konzervačná látka: kyselina octová, korenie, pálivé feferónky 0,4%, prírodná aróma.
Výživové údaje na 100g: Energia: 353kJ/ 85kcal Tuky: 4,4g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6g
Sacharidy: 8,6g z toho cukry: 7,0g Bielkoviny: 1,3g Soľ: 1,4g
Krajina pôvodu: Macedónia
Hmotnosť: 290g