Agar zahusťovadlo z morských rias 10g Natural Jihlava

 
 
 
Zdravé potraviny > Všetko na pečenie > Prísady na pečenie > Agar zahusťovadlo z morských rias 10g Natural Jihlava
 

Prísady na pečenie

Agar zahusťovadlo z morských rias 10g Natural Jihlava

Pri príprave tort, krémov, ovocných želé, džemov, plniek .
Značka: Natural Jihlava
Kód produktu:07906
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: Dočasne vypredané
Vaša cena: 0,95 €

Agar-agar zahusťovadlo z morských rias 10g Natural Jihlava
Agar-agar je čisto rastlinná želatína, ktorá sa vyrába z morských rias, ktoré sú známe v Japonsku ako kanten (studené nebo), je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Využijete ju pri príprave tort, krémov, ovocných želé, džemov, plniek a pod.
Popis:
Agar je usušený vývar z morských rias tengusa,  z červenej riasy Gelidium. Tekutina, ktorá prevarením rias vznikne, má po vychladnutí gélovitú konzistenciu. Táto hmota sa rozprestrie na špeciálne rohože a suší sa 14 dní na slnku a mraze (agar sa vyrába vždy v zime). Usušený agar sa potom buď len pokrája na malé tyčinky alebo namelie.
Tipy:
Vo forme vločiek ju nemusíte dopredu namáčať, stačí ju povariť vo vode. Vznikne želatína, ktorá funguje úplne spoľahlivo. Ak chcete vytvoriť obzvlášť hladký krém, je dobré vločky aspoň na 30 minút namočiť.
Tuhosť agaru si overíte tak, že pri varení kvapnete trochu tekutiny na tanierik a dáte do chladničky. Agar by mal stuhnúť počas chvíľky. Ak je riedky, dosypte vločky a ďalej varte. Ak je moc tuhý, pridajte trochu tekutiny.

Agar môžete variť v akejkoľvek tekutine - ovocnej šťave, džúse, rastlinnom aj kravskom mlieku, na slano vo vývare ...
Dá sa bez problémov dochucovať kyslými surovinami ako je citrón alebo ocot, ale vyvarujte sa kombinácii s vínnym octom - agar vtedy zle hustne.
Recepty:
Džem - 500 g ovocia rozmixujte alebo roztlačte a priveďte k varu, pridajte vopred namočené 2 lyžice agaru a varte ho, kým sa nerozpustí. Nakoniec oslaďte podľa chuti - napr. agávovým sirupom. Skladujte v chladničke, alebo obvyklým spôsobom zavarte.
Želé cukríky pre deti alebo ozdoba na múčniky - rozpustite agar v ovocnom džúse a vlejte do foriem na ľad. Tekutinu tiež môžete nechať stuhnúť v tenkej vrstve a vykrajovať rôzne tvary.
Zloženie: Zahusťovadlo Agar, Morská riasa.
Použitie:
Na prípravu želatíny: obsah sáčku nasypte do 1 litra vody a priveďte k varu, hneď po zovretí vylejte do požadovanej formy a nechajte v chlade stuhnúť.
Krajina pôvodu: Čile